Izjava o varstvu podatkov

V nadaljevanju je naveden pravilnik o varstvu podatkov za spletno stran www.aseaglobal.com. Odgovorna služba za obdelavo podatkov prek imenovanega spletnega mesta je:

ASEA GLOBAL LLC
1488 West Pleasant View Drive
Pleasant Grove
UT 84062
USA [ZDA]

Pooblaščeni generalni direktor: J. Benjamin Tyler

Podružnica v EU:

ASEA SERVICES EUROPE GmbH
Lyonel-Feiniger-Straße 28
80807 München
Deutschland [Nemčija]

Kontakt:
Telefon: +49 800 7236606
Faks: +001 801 618 3955
E-pošta: germany@aseaglobal.com

Naš pooblaščena oseba za varstvo podatkov je dosegljiva na:

SBS Data Protect GmbH
Thilo Noack
Hans-Henny-Jahnn Weg 49
22085 Hamburg
Noack@sbs-data.de

Za uveljavljanje pravic v zvezi z varstvom podatkov ali pri vprašanjih v zvezi z uporabo, zbiranjem ali obdelavo vaših osebnih podatkov se obrnite na: Noack@sbs-data.de

 

Varnost in zaščita vaših osebnih podatkov

To obravnavamo kot našo najpomembnejšo nalogo, da varujemo zaupnost osebnih podatkov, ki jih posredujete, in jih zaščititi pred nepooblaščenim dostopom. Zato uporabljamo izredno skrbne in najsodobnejše varnostne standarde, ki zagotavljajo največjo možno zaščito vaših osebnih podatkov.

Sprejeli smo tehnične in organizacijske ukrepe, ki zagotavljajo, da predpise o varstvu podatkov spoštujemo tako mi kot tudi naši zunanji ponudniki storitev.

 

Informacije o zbiranju osebnih podatkov

V nadaljevanju vas obveščamo o zbiranju osebnih podatkov pri uporabi naše spletne strani. Osebni podatki so npr. ime, naslov, e-poštni naslovi, vedenje uporabnikov.

 

Zbiranje osebnih podatkov ob obisku naše spletne strani

Pri zgolj informativni uporabi spletne strani, torej, če se ne registrirate ali nam kako drugače posredujete podatke, zbiramo samo osebne podatke, ki jih vaš brskalnik posreduje našemu strežniku. Če želite spremljati našo spletno stran, zbiramo naslednje podatke, ki so tehnično potrebni za prikaz naše spletne strani ter za zagotavljanje stabilnosti in varnosti:

• IP naslov pošiljatelja
• Zahtevani vir (URL, prenos datoteke)
• Metoda http
• Glava uporabniškega posrednika http

Toda naš spletni strežnik shrani te podatke ločeno od drugih podatkov in teh podatkov ni mogoče dodeliti nobeni določeni osebi. Po anonimni oceni za statistične namene bodo ti podatki izbrisani po 7 dneh.

Pravna podlaga za to obdelavo podatkov je črka f 1. stavka 1. odstavka 6. člena GDPR, in sicer optimizirati naše ponudbe.

 

Uporaba piškotkov

Poleg zgoraj omenjenih podatkov se piškotki shranijo v računalnik, ko uporabljate našo spletno stran. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih na vaš trdi disk shrani brskalnik, ki ga uporabljate, in s katerimi se mestu, ki nastavi piškotek, dotekajo določene informacije. Piškotki ne morejo izvajati programov ali prenašati virusov v računalnik. Uporabljajo se za to, da je internetna ponudba prijaznejša uporabniku in učinkovita.

ASEA nastavi tako imenovane sejne piškotke, da lahko dodeli poizvedbe in zahteve zainteresirane stranke. Ti piškotki v seji omogočajo, da ASEA meri pogostost ogledov strani in splošno krmiljenje. Naši sejni piškotki se odlikujejo po tem, da se s trdega diska znova samodejno izbrišejo 60 minut po nastavitvi piškotka. Sejni piškotek shrani ime piškotka kot tudi ID seje, ki je ustvaril priklicani spletni naslov. Sejni piškotek ne vpliva na vašo zasebnost. Ne prebirate in ne shranjujete nobenih podatkov, temveč samo tehnične podatke, ki jih sistem sam ustvari. Če vaš brskalnik to dovoljuje, lahko piškotke kadar koli zavrnete. Če je vaš brskalnik nastavljen tako, da ne sprejme sejnih piškotkov (našega spletnega mesta), upoštevajte, da nekaterih funkcij tega spletnega mesta morda ne bo mogoče uporabljati ali pa jih bo mogoče uporabljati samo v omejenem obsegu.

Pravna podlaga za to obdelavo podatkov je črka f 1. stavka 1. odstavka 6. člena GDPR, in sicer optimizirati naše ponudbe.

 

Zahtevek prodajnega partnerja

Če želite prek naše spletne strani predložiti zahtevek prodajnega partnerja, je za sklenitev pogodbe potrebno, da navedete svoje osebne podatke, ki jih potrebujemo za obdelavo vašega zahtevka. Zahtevani podatki so obvezni podatki za izpolnitev pogodbe. Podatke, ki jih navedete, obdelujemo za odvijanje vašega zahtevka. Pravna podlaga za to je črka b 1. stavka 6. člena GDPR.

Če po na podlagi vašega zahtevka pride do sklenitve pogodbe o prodajnem partnerju, boste v okviru pogodbe o prodajnem partnerju prejeli ločeno izjavo o varstvu podatkov, ki vas obvešča o obdelavi vaših podatkov kot prodajnega partnerja.

Če ne pride do sklenitve pogodbe o prodajnem partnerju, bodo osebni podatki iz vašega zahtevka izbrisani v 10 dneh po obvestilu o neizvajanju pogodbe.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop tretjih oseb do vaših osebnih podatkov, zlasti finančnih podatkov, je proces zahtevka šifriran z uporabo tehnologije TLS.

Pravna podlaga za to obdelavo je črka b 1. stavek 1. odstavka 6. člena GDPR.

 

Vzpostavitev stika

Ko se nas obrnete po elektronski pošti ali prek našega kontaktnega obrazca, bomo podatke, ki nam jih posredujete (vaš e-poštni naslov, po potrebi vaše ime in telefonska številka), shranili, da odgovorimo na vaša vprašanja. Podatke, ki zberemo v tem kontekstu, izbrišemo, ko shranjevanje ni več potrebno, npr. če je vaša težava odpravljena. V nasprotnem primeru bo obdelava omejena, če obstajajo predpisane zahteve za hrambo.

Pravna podlaga za to obdelavo je črka b 1. stavek 1. odstavka 6. člena GDPR.

 

Novice

Z vašim soglasjem se lahko naročite na naše novice, ki vas bodo obvestile o temah, povezanih s proizvodi in storitvami podjetja ASEA na področju zdravja, prehrane in prehranskih dopolnil.
Za prijavo na naše novice uporabljamo tako imenovani postopek dvojne prijave. To pomeni, da bomo po vaši prijavi poslali e-pošto na navedeni e-poštni naslov, kjer vas prosimo za potrditev, da želite prejemati novice. Če prijave ne potrdite v 24 urah, bodo vaši podatki blokirani in se po enem mesecu samodejno izbrišejo. Poleg tega shranjujemo tudi IP naslove ter čas prijave in potrditve. Namen postopka je dokazati vašo prijavo in, če je potrebno, vas obvestiti o morebitni zlorabi vaših osebnih podatkov.
Obvezen podatek za pošiljanje novic je zgolj vaš e-poštni naslov. Navedba dodatnih, posebej označenih podatkov je prostovoljna in se bodo uporabljali za osebno naslavljanje. Po potrditvi bomo vaš e-poštni naslov shranili z namenom pošiljanja novic. Vaše podatke shranjujemo in obdelujemo, dokler ne prekličete soglasja.
Soglasje glede pošiljanja novic lahko kadar koli prekličete in se odjavite z njih. Preklic lahko prekličete tako, da kliknete povezavo, ki je navedena v vsakem e-poštnem sporočilu, prek tega obrazca na spletnem mestu, po elektronski pošti na naslov communications@seaglobal.com ali s pošiljanjem sporočila kontaktnim podatkom, navedenim v tisku.
Pravna podlaga za to obdelavo podatkov je črka a 1. staveka 1. odstavka 6. člena GDPR, na podlagi vašega soglasja.

 

Sodelovanje v programu za donacijo Advancinglife.org

ASEA vam omogoča, da sodelujete v programu za donacijo Advancinglife.org.
Tukaj boste preusmerjeni neposredno na strani podjetja advancinglife.org . ASEA prek teh ali lastnih spletnih straneh ne obdeluje podatkov sam.
Uporaba zunanjih orodij na naši spletni strani
Na naši spletni strani smo vključili različna orodja različnih podjetij, ki nam omogočajo ocenjevanje vašega vedenja uporabnikov ali povezovanje z drugimi spletnimi mesti. V ta namen smo s spodaj navedenimi podjetji sklenili posebne pogodbe za obdelavo naročil, da bi zagotovili zaščito vaših osebnih podatkov.

Sodelujemo z naslednjimi ponudniki storitev:

Uporaba storitve Google Analytics
Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev za spletno analizo, ki jo zagotavlja družba Google Inc. (»Google«). Storitev Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Podatki, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi te spletne strani, se običajno prenašajo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. V primeru aktiviranja IP anonimizacije na tej spletni strani pa bo Google pred tem skrajšal vaš IP naslov v državah članicah Evropske unije ali drugih državah pogodbenic Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Samo v izjemnih primerih bo celotni IP naslov poslan na Googlov strežnik v ZDA in tam skrajšan. V imenu lastnika te spletne strani bo Google uporabil te podatke za oceno vaše uporabe spletne strani, za zbiranje poročil o dejavnostih spletne strani in za opravljanje dodatnih storitev, povezanih z uporabo spletne strani in uporabo interneta, za lastnika spletne strani.

Naslov IP, ki ga zagotovi Google Analytics kot del storitve Google Analytics, se ne bo združil z drugimi Googlovimi podatki. Podatke, pridobljene z orodjem Google Analytics, hranimo 14 mesecev. Po tem obdobju se podatki izbrišejo.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; vendar upoštevajte, da če to storite, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v celotnem obsegu. Prav tako lahko Googlu preprečite zbiranje podatkov, ki jih ustvarijo piškotek, in ki se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), ter obdelavo teh podatkov, tako da na naslednji povezavi prenesete in namestite vtičnik za brskalnik: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Ta spletna stran uporablja storitev Google Analytics z razširitvijo “anonymizeIp”. Posledično se IP naslovi obdelajo skrajšani, povezljivost z osebo ni mogoče izključiti. Če so podatki, zbrani o vas, dodeljeni osebni sklici, bodo takoj izključeni in osebni podatki bodo takoj izbrisani.

Google Analytics uporabljamo za analizo in redno izboljševanje uporabe našega spletnega mesta. S pridobljenimi statističnimi podatki lahko izboljšamo našo ponudbo in jo vam kot uporabniku naredimo zanimivejšo. Za izredne primere, v katerih se osebni podatki prenašajo v ZDA, za Google velja varstvo podatkov EU-ZDA, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Podatki tretjih ponudnikov: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland [Irska], faks: +353 (1) 436 1001. Uporabniški pogoji:

http://www.google.com/analytics/terms/de.html, pregled o varstvu podatkov: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html, in izjava o varstvu podatkov: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Ta stran uporablja Google Analytics tudi za analizo pretoka obiskovalcev vseh naprav, ki se izvede prek ID-ja uporabnika. V svojem uporabniškem računu lahko pod »Moji podatki«, »osebni podatki« lahko deaktivirate analizo vaše uporabe za vse naprave.

Pravna podlaga za uporabo storitve Google Analytics je črka f 1. stavek 1. odstavka6. člena GDPR.

Uporaba Facebook Pixel, Custom Audience in Facebook Conversion
Za analizo in optimizacijo naše ponudbe ter za izvedbo oglaševalskih ukrepov na podlagi potreb uporabljamo tako imenovani »Facebook Pixel« socialnega omrežja Facebook, ki ga upravlja Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA [ZDA], ali če živite v EU Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland [Irska] (»Facebook«).

S Facebookom smo sklenili dogovor o skupni odgovornosti pri zbiranju in obdelavi osebnih podatkov v smislu 26. člena GDPR. Več informacij lahko najdete na povezavi o skupni obdelavi osebnih podatkov.

Facebook je certificiran v skladu s sporazumom o zaščiti zasebnosti: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active).

S slikovnimi pikami Facebook lahko na eni strani Facebook določi obiskovalce naše spletne ponudbe kot ciljno skupino za prikazovanje oglasov (tako imenovani »Facebook oglasi«). V skladu s tem uporabljamo Facebook slikovne pike za prikaz oglasov Facebook, ki smo jih sprostili, samo tistim uporabnikom Facebooka, ki so tudi pokazali zanimanje za našo spletno ponudbo ali imajo določene značilnosti (npr. zanimanja za določene teme ali izdelke, ki jih se določijo na podlagi obiskanih spletnih strani), ki jih posredujemo Facebooku (tako imenovane »občinstvo po meri«). S Facebook slikovnimi pikami tudi želimo zagotoviti, da so naši Facebook oglasi v skladu s potencialnim interesom uporabnikov in niso nadležni. S Facebook slikovnimi pikami lahko dalje povzamemo učinkovitost oglasov Facebook za statistične in tržne raziskave, tako da vidimo, ali so bili uporabniki po kliku na Facebook oglas preusmerjeni na našo spletno stran (tako imenovana »konverzija«).

Obdelava podatkov prek Facebooka poteka v okviru Facebookovega pravilnika za uporabo podatkov. Temu primerno najdete splošne nasvete o prikazovanju Facebook oglasov v Facebookov pravilniku o uporabi podatkov: https://www.facebook.com/policy.php. Posebne informacije in podrobnosti o Facebook slikovnih pikah in njihovih načinih delovanja so na voljo v razdelku Pomoč v Facebooku: https://www.facebook.com/business/help/651294705016616.

Nasprotujete lahko zbiranju s Facebook slikovnimi pikami in uporabi vaših podatkov za prikazovanje Facebook oglasov. Da bi določili, katere vrste oglasov se vam prikazujejo v Facebooku, lahko prikličete strani, ki jih je ustanovil Facebook, ter tam sledite navodilom o nastavitvah oglasov na osnovi uporabe: https://www.facebook.com/settings?tab=ads. Nastavitve potekajo neodvisno od platforme, torej prevzamejo se za vse naprave, kot so namizni računalniki ali mobilne naprave.

Nasprotujete lahko uporabi piškotkov, ki se uporabljajo za merjenje in oglaševalske prek strani za onemogočanje omrežne oglaševalske pobude (http://optout.networkadvertising.org/) in dodatno prek ameriške spletne strani (http://www.aboutads.info/izbire) ali prek evropske spletne strani (http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/).

Ta obdelava podatkov poteka na podlagi črke f, 1. stavek 1. odstavka 6. člena GDPR za optimizacijo naše ponudbe.

Uporaba vtičnikov za družabna omrežja
Uporabljamo vtičnike družabnih omrežij podjetja YouTube. Pri tem uporabljamo tako imenovano rešitev z dvema klikoma. To pomeni, ko obiščete našo spletno stran, se osebni podatki prvič načeloma ne posredujejo ponudnikom vtičnikov. Ponudnik vtičnika prepoznate po oznaki na škatli po njegovi začetni črki ali logotipu. Ponujamo vam možnost, da prek gumba neposredno komunicirate s ponudnikom vtičnika. Samo, če kliknete na označeno polje, in ga s tem aktivirate, ponudnik vtičnikov prejme informacijo, da ste priklicali ustrezno spletno stran naše spletne ponudbe. Z aktiviranjem vtičnika se torej osebni podatki posredujejo ustreznemu ponudniku vtičnikov in tam shranijo (z ameriškimi ponudniki v ZDA). Ker ponudnik vtičnikov izvaja zbiranje podatkov, še posebej prek piškotkov, vam priporočamo, da izbrišete vse piškotke, preden kliknete polje s sivim delom prek varnostnih nastavitev vašega brskalnika.

Na zbrane podatke in postopke obdelave podatkov niti ne vplivamo niti nam ni znan celoten obseg zbiranja podatkov, namen obdelave in obdobja hrambe. Prav tako nimamo podatkov o brisanju podatkov, ki jih je zbral ponudnik vtičnikov.

Ponudnik vtičnika shrani podatke, zbrane o vas, kot uporabniške profile, in jih uporablja za namene oglaševanja, tržnih raziskav in/ali oblikovanja spletnih strani glede na potrebe. Taka ocena se izvaja zlasti (tudi za neprijavljene uporabnike) za predstavitev oglaševanja na podlagi potreb in za obveščanje drugih uporabnikov družabnega omrežja o vaših dejavnostih na naši spletni strani. Imate pravico, da ugovarjate oblikovanju teh uporabniških profilov, pri čemer se morate za uveljavitev te pravice obrniti na ustreznega ponudnika vtičnikov. Z vtičniki vam ponujamo priložnost za interakcijo z družabnimi omrežji in drugimi uporabniki, tako da bomo lahko izboljšali ponudbo in jo vam kot uporabniku oblikovali zanimivejšo.

Prenos podatkov poteka neodvisno od tega, ali imate račun pri ponudniku vtičnikov in ste tam prijavljeni. Če ste prijavljeni pri ponudniku vtičnikov, bodo vaši podatki, zbrani z naše strani, dodeljeni neposredno vašemu obstoječemu računu pri ponudniku vtičnikov. Če pritisnete aktivirani gumb in na primer povežete to stran, ponudnik vtičnikov te podatke shrani tudi v svoj uporabniški račun in jih javno posreduje vašim stikom. Priporočamo, da se po uporabi družabnega omrežja redno odjavljate, še posebej pa pred aktiviranjem gumba, saj vam to preprečuje, da bi se vašemu profilu dodelil ponudnik vtičnikov.

Če želite več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter njihovi obdelavi s strani ponudnika vtičnikov, si oglejte v nadaljevanju navedene izjave o varstvu podatkov teh ponudnikov. Tu boste našli tudi dodatne informacije o svojih pravicah in možnostih nastavitev za zaščito vaše zasebnosti.

Pravna podlaga za uporabo vtičnikov je črka f, 1. stavek 1. odstavka 6. člena GDPR, in sicer optimizirati naše ponudbe.

 

Vaše pravice kot zadevna oseba

Imate pravico do:
• informacij o obdelavi vaših podatkov
• uporabe ali izbrisa vaših podatkov
• omejitev obdelave
• ugovor zoper obdelavo
• prenosljivost podatkov
• preklic vašega soglasja z učinkom v prihodnosti
• pritožbe pri nadzornemu organu za varstvo
podatkov

Seznam vseh nadzornih organov je na voljo tukaj https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html

Upamo, da smo vam s temi informacijami pomagali pri uveljavljanju vaših pravic. Če želite več informacij o pravilniku o varstvu podatkov, smo vam na voljo.

© 2016 ASEA, LLC. All rights reserved.